Man uit Steggerda bezwijkt aan verwondingen na ongeval

Steggerda - Een verkeersongeval in het Friese Pingjum heeft het leven van een 18-jarige inwoner uit Steggerda gekost.

Het ongeval gebeurde vrijdagnacht. De man uit Steggerda liep samen met een 18-jarige inwoonster van Pingjum over de Waltingalaene in Pingjum. De twee voetgangers werden aangereden door een auto. De hond die naast hen liep overleed direct na de aanrijding.

De 37-jarige automobilist uit de gemeente Littenseradiel werd door agenten aangehouden. De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Bureau Verkeersongevalsanalys doet momenteel onderzoek naar de toedracht.

Overgebracht naar het UMCG

Toen de eerste agenten arriveerden, waren omstanders al bezig met het verlenen van eerste hulp. Dit werd overgenomen door het personeel van meerdere ambulances en de traumahelikopter. De 18-jarige vrouw werd in eerste instantie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Later die nacht werd het slachtoffer alsnog naar het UMCG in Groningen gebracht.

De man uit Steggerda werd per traumahelikopter overgevlogen naar het UMCG. Zaterdagochtend kwam het bericht dat de 18-jarige inwoner van Steggerda in het ziekenhuis in Groningen aan zijn verwondingen was overleden.