Rikus Scholing krijgt compliment van CDA Weststellingwerf

Wolvega - Op zaterdag 1 maart, de dag van het compliment, heeft het CDA Weststellingwerf een compliment gegeven aan Rikus Scholing uit Wolvega. Hij kreeg een appeltaart voor zijn vrijwilligerswerk binnen de VVRS.

Scholing is secretaris van de VVRS (Vereniging voor Veiligheid, Respect en Solidariteit) en bestuurslid van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers (FNG). 

Na de moord op zijn schoonzus Ida Klijnstra in De Blesse, een zaak die nog steeds loopt, is Scholing in contact gekomen met de VVRS waar hij zich vol overgave voor inzet. Het feit dat er voor slachtoffers en nabestaanden minder is geregeld dan voor de dader, is voor Scholing de motivatie om op deze wijze als vrijwilliger de belangen van nabestaanden te behartigen.

De VVRS heeft zich het lot aangetrokken van slachtoffers en nabestaanden van geweldmisdrijven. Als buitenstaanders na de schok van een geweldincident hun normale leven weer oppakken, blijven de slachtoffers en nabestaanden maar al te vaak alleen achter. Voor hen begint de eenzame zoektocht naar nieuwe basiszekerheden om het leven zo goed mogelijk te hervatten. Soms vinden ze steun bij elkaar.

Het CDA Weststellingwerf steunt deze vereniging en vindt dat Rikus Scholing zeker een compliment verdient.