Bennie Brandsma is beste lokale biljarter op laatste Pierrottoernooi

Wolvega - Het 23e Pierrot rankingtoernooi is gewonnen door Klaas Kuindersma. Uit handen van Peter, Alex en Anna Wortel kreeg de biljarter uit Stiens de cup uitgereikt. Voor de laatste keer. Er komt een einde aan het toernooi omdat de familie Wortel, eigenaar van café Pierrot, het café in Wolvega heeft verkocht.

Beste Stellingwerver werd de 23-jarige Bennie Brandsma uit Wolvega. Hij eindigde bij de laatste acht.
Wedstrijdleider Alex Binnema heette 65 deelnemers welkom bij het biljarttoernooi. Daarvan kwam negen uit Wolvega: Willem ter Horst, Harry Peerenboom, Tim Meina, Piet Langhout, vader Piet en zoon Bennie Brandsma, Michel van der. Meer, Anco Postma en Peter Wortel. In 17 poules werden de voorrondes op donderdag, vrijdag en zaterdag gespeeld. Er gingen 17 nummers één en 15 nummers twee naar de laatste 32. Enkele oud-winnaars slaagden er niet in om door de voorrondes te komen. Van de lokale helden gingen er vijf door naar de laatste 32 voor de finale op zondag.
Er was veel kijkplezier. Vooral de vaste supporters Harry, Willem en Harm Buitinga zorgden voor de vrolijke noot. Het publiek vond het jammer dat Harm niet meespeelde. Zijn losse banders hadden ze graag willen zien.
Bij de laatste 32 namen de twee jongste deelnemers het tegen elkaar op: Bennie Brandsma (23) won van de 18-jarige Rik Kroon uit Hindeloopen. Bennie werd uitgeschakeld bij de laatste acht. Hij werd daarmee wel de beste Stellingwerver. Peter Wortel scoorde met tien caramboles in tien beurten, maar hij was kansloos bij de laatste 16 tegen Albert Kooistra, de winnaar van vorig jaar.
Een compliment was er voor Louis Stockmann met zijn bijzonder goede gemiddelde. Hij verloor alleen maar van een super gemotiveerde kampioen Klaas Kuindersma
Er waren drie spelers die er in slaagden om een serie van zeven te maken: Klaas Kuindersma, Jos Verheijen, Jildo Keur. De kortste partij was van Louis Stockmann in vier beurten acht caramboles. Zes spelers slaagden er in om een ster te behalen voor de ranking. Dat waren: Eddy Lourenz, Alex Vroling, Gerben Brouwer, Jack Vermue, Louis Stockmann en Klaas Kuindersma.
De wedstrijd om de derde en vierde plaats tussen Albert Kooistra en Martin Boonstra werd een prooi voor Albert. Naar de finale gingen Jos Verheijen en Klaas Kuindersma. Na een gelijkopgaande strijd, beiden moesten 16 caramboles maken, trok Klaas aan het langste eind.
De biljarters bedankten Anna en Peter Wortel voor de gastvrijheid van de afgelopen jaren. Het echtpaar krijgt nu meer tijd om aan hun eigen leven te besteden.