Weg voor bouw terrein Rohé is vrij

Noordwolde-Zuid - In principe is de weg om woningen te bouwen op het voormalige Rohé-terrein in Noordwolde-Zuid vrij, nu het beroep dat twee omwonenden hebben aangespannen ongegrond is verklaard.

Het is de bedoeling dat er op het voormalige fabrieksterrein 28 woningen worden gebouwd. Op 9 juli vorig jaar gaf de gemeenteraad het project groen licht, maar twee omwonenden spanden beroep aan bij de Raad van State. Ze vinden dat de te bouwen woningen te dicht op hun huizen komen te staan.

Woensdag verklaarde de Raad van State de bezwaren ongegrond. De bezwaren zouden gebaseerd zijn op een bouwplan dat nog niet definitief was. Dit zou de omwonenden ook meegedeeld zijn. Ook zijn de plannen niet in strijd met gemeentelijke noch provinciale richtlijnen.

Wethouder Cor Trompetter is ingenomen met de uitspraak van de Raad van State: 'Gezien de eerdere klacht bij de Nationale Ombudsman en de voor de Raad van State gevoerde procedure, is dit door de omwonenden hoog gespeeld. De uitspraak van de Raad van State is voor ons dan ook zeer bemoedigend.'