Noordwolde heeft een Vikingbruidspaar

Noordwolde - Helemaal volgens de Vikingrituelen treden Marjolijne Hoeksma uit Noordwolde en Allard van der Wiel uit Groningen in het huwelijk, tijdens het Vikingfestival in Noordwolde op 5, 6 en 7 juli.

Er is tweewekelijks druk overleg bij de projectgroep van het festival, onder leiding van Gert van Schendel, om alle geplande activiteiten voor het Vikingfestival in Noordwolde rond te krijgen. Er staat van alles staat op stapel. Op 5 juli wordt het grote Vikingkamp aan de Spokeplas geopend. Schoolkinderen zullen dan worden rondgeleid langs diverse ambachtslieden uit de middeleeuwse tijd.

’s Avonds vindt een hindernisloop plaats met een groot feest in sporthal De Duker als afsluiting. Zaterdag 6 en zondag 7 juli zal er van alles te beleven zijn in het dorp. Roofvogelshows, handboogschieten, middeleeuwse muziek, grote markt etc.

Vikingbruiloft

Zaterdagmiddag gaat het dan echt gebeuren voor Marjolijne Hoeksma uit Noordwolde en Allard van der Wiel uit Groningen. Als eerste paar in Nederland trouwen zij volgens Vikingtradities. Een wettig huwelijk waarvoor Paul van Engen, ambtenaar van de Burgerlijke Stand in Weststellingwerf, bereid is gevonden om het op zaterdagmiddag te voltrekken. De Vikingen zullen er op toezien dat alles volgens de Vikingrituelen zal worden uitgevoerd.

Bijzonder paar

Marjolijne en Allard kennen elkaar al jaren. Samen zaten zij op de mytylschool Lyndensteyn in Beetsterzwaag. Marjolijne vanwege haar hartafwijking en Allard heeft als jonge jongen een ernstig ongeluk gehad. Beiden zijn zij 'in' voor bijzondere dingen. Bij Allard komt dat tot uiting in zijn hobby’s (cartoon)tekenen en songteksten schrijven. Marjolijne zet zich persoonlijk in om voor jongeren met een lichamelijke beperking weekenden te organiseren waarin zij op ontspannen wijze over allerlei onderwerpen kunnen spreken. Ook de ernstige levensvragen worden dan niet gemeden. Zie www.hartvelkaar.nl