Zonnige en gezellige eerste dag van de Voorjaarsfair

Oldeberkoop - De eerste dag van de Voorjaarsfair in Oldeberkoop is zonnig en gezellig. In totaal 3200 bezoekers uit Oost- en Weststellingwerf en de wijde omgeving wisten met Hemelvaart de weg naar het evenemententerrein te vinden.

De Voorjaarsfair is nog tot en met zondag te bezoeken. De Lions in Ooststellingwerf organiseren de fair om geld in te zamelen voor verschillende lokale en regionale goede doelen. De bezoekers van de Fair zijn dus eigenlijke de echte sponsoren van de goede doelen. Om deze rol te onderstrepen, zijn de cheques aan de goede doelen vandaag symbolisch uitgereikt door willekeurige bezoekers van de Voorjaarsfair.

Zo ontving Loek Punt van de Stichting Alzheimer Nederland een cheque van 1500 euro voor de organisatie van de jaarlijkse Memory Walk in Appelscha, uit handen van Henk Kleinsma uit Willemsoord, die op Hemelvaartdag even een rondje over de fair wilde maken. Dorien Wesseling uit Appelscha ontving een cheque van 100 euro als bijdrage voor het tijdschrift over kanker uit handen van Jan Osinga, die met zijn vrouw naar Oldeberkoop kwam voor een gezellig dagje Fair. De opbrengst van het tijdschrift gaat naar het KWF.

De stichting Ayuda Maya ontving een cheque voor het realiseren van een waterputten project in Guatamala uit handen van de familie Zwart uit Appelscha die met hun zoontje de fair bezochten.  Het Acro team uit Donkerbroek ontving uit handen van Willy van der Veen uit Oosterwolde een bijdrage voor de organisatie van een Acro toernooi. Als dank gaf het Akro team een demonstratie voor het fair publiek.

De Voorjaarsfair telt dit jaar een recordaantal van 80 standhouders. Het terrein is ingedeeld rond de thema’s Beauty& Fashion, Binnen&Buiten, Lifestyle&Trends en Proeven&Beleven. Voor de kinderen waren de klimwand, het schminken en de puzzeltocht over het fairterrein favoriet. Een primeur dit jaar is de opening op vrijdagavond. De Voorjaarsfair duurt tot zondagmiddag 18.00 uur. Zie voor meer info ook www.voorjaarsfair.nl .