Veertiende Voorjaarsfair vol variatie

Oldeberkoop - Op evenemententerrein de Doevekaampe wordt van donderdag tot en met zondag de Voorjaarsfair gehouden. Op de fair zijn negentig exposanten te vinden. Ook is er muziek, zijn er demonstraties en is er ook voor kinderen genoeg te beleven.

Op dit moment is het terrein bijna klaar. De tenten staan, net als de poort die de nieuwe ingang markeert. De in- en uitgang is dit jaar aan de lange zijde langs het fietspad aan de Heerenveenseweg.

Voor de jongste fairbezoekers zijn er dagelijks activiteiten, zoals een klimwand, schminken en een puzzeltocht. Op diverse locaties op het terrein vinden optredens en demonstraties plaats. Donderdag (morgen) is er onder meer een optreden van de slagwerkgroep van Kunst & Coo. Vrijdag 10 mei geeft Eijer producties een dansdemonstratie.

Een dag later wordt een solist van Opera Spanga muzikaal begeleid door het Fries Jeugd Harmonie Orkest. Die dag zijn er ook wijnproeverijen van Wijn-beleving. De slotdag van de fair (zondag 12 mei) staat in het teken van moederdag, met onder andere nagelstyling, kleur- en stijladvies en demonstratie bloemschikken.

FairTrade

Zaterdag 11 mei is het World Fair Trade Day. De gemeente Ooststellingwerf sluit op deze dag aan bij de Voorjaarsfair. OP de fair wordt fairtrade koffie en thee uitgedeeld. Ook wordt het officiële startsein gegeven voor een fotowedstrijd. Campagneleider Klaas de Winter: `De ingezonden foto's moeten een beeld geven van onze slogan `Versterk fairtrade, vergroot je wereld.'
De drie meest originele foto's winnen een prijs. Ooststellingwerf wil in de toekomst graag het predicaat `Fairtrade-gemeente' krijgen.

Zie voor alle informatie www.voorjaarsfair.nl