Friese Wouden Plein is nieuw op de VoorjaarsFair

Oldeberkoop - Voor het eerst is er dit jaar het Friese Wouden Plein op de VoorjaarsFair in Oldeberkoop. De historie, natuur, cultuur en recreatie van Zuidoost Friesland, oftewel de Friese Wouden, staan daar centraal.

Plattelânsprojekten Zuidoost Friesland biedt ondersteuning voor het vinden en aanvragen van subsidies voor plannen op het gebied van natuur, cultuur & landschap, toerisme & recreatie en leefbaarheid. Ter afsluiting van de huidige programmaperiode is op de VoorjaarsFair een speciaal plein ingericht, waar projecteigenaren hun project nogmaals kunnen presenteren. Het plein wordt sfeervol aangekleed met elementen die het landschap van de Friese Wouden kenmerken zoals bomen, riet en boomwallen.

Dagelijks op het Friese Wouden Plein staan:

  • Ministreekmarkt
  • Kookdemonstraties
  • Diapresentatie 'Wat is er in de dorpen te doen?'
  • 14-dorpenspel
  • Kindervoorstelling
  • Muziek: akoestische muziek van lokale bandjes

Donderdag 9 mei leest Fokko Bosker tussen 12.00 en 12.30 uur voor uit eigen werk. Op zaterdag 11 mei zijn er mensen van de Opera Spanga te vinden, tussen 11.30 en 13.00 uur.

Ook worden er op het plein verhalen over de Friese Waterlinie verteld, en wordt er een workshop rieten manden maken gegeven.

Deelnemers van het plein zijn: Stichting Beetsterzwaag Natuurlijk Genieten, Stichting Beekdallandschap Koningsdiep/Nije Boarn, Zorgboerderij de Fochtel, de Turfhoeke, Karst A. Berkenbosch, het Nationaal Vlechtmuseum, Openluchttheater De Koele, Stichting de Buorkerij, de Stellingwarver Schrieversronte, Buurtschoppen Oosterwolde, de Frije Wiken en Wâldpyk.