Minder coronabesmettingen in Weststellingwerf

Wolvega/Oosterwolde - In Weststellingwerf daalde het aantal coronabesmettingen van 63 vorige week naar 52 deze week. In Ooststellingwerf steeg het aantal besmettingen van 24 naar 26.

 

Het aantal coronabesmettingen in Fryslân is in de afgelopen zeven dagen licht teruggelopen ten opzichte van vorige week. Ondanks het winterweer van de afgelopen week is er meer getest en gevaccineerd. Met de 1128 besmettingen van deze week schommelt het aantal positieve coronatests nu drie weken lang tussen de 1100 en 1200 per week. De komende weken opent GGD Fryslân behalve in Drachten en Sneek ook een vaccinatielocatie in Heerenveen.

In Heerenveen zijn afspraken gemaakt om begin april te vaccineren in een bedrijfspand aan de Uhlweg 1. In Drachten start het inenten op 1 maart, Sneek volgt een week later. Daarnaast is de GGD bezig met locaties in of bij Franeker, Koudum, Dokkum en Oosterwolde.

Er zijn via de GGD 10.291 inwoners van Fryslân in een week tijd gevaccineerd, aanzienlijk meer dan vorige week (4265). In totaal zijn er in een maand tijd via de GGD bijna 28.000 prikken gezet bij Friese ouderen en zorgmedewerkers. Een deel van de zorgmedewerkers heeft inmiddels een tweede prik gehad. Landelijk volgt dit weekeinde de miljoenste prik.