Ovarro neemt Steenwijker bedrijf Datawatt over

Steenwijk - Datawatt BV uit Steenwijk is overgenomen door Ovarro Ltd. uit Sheffield in Engeland, een dochteronderneming van Laurel Solutions.

Datawatt BV is opgericht in 1977 en vanuit een boerderij in Oldeholtpade naar een groter pand in Wolvega verhuisd en vanaf 2008 werkzaam in het huidige pand aan de Woldmeentherand aan de A32 in Steenwijk. Datawatt maakt systemen om op afstand distributie van energie (elektriciteit en gas) en water te alarmeren, te meten en te besturen met innovatieve producten. 

„Het managementteam van Ovarro is verheugd met deze overname en is vastbesloten te investeren in de mensen, technologie en technische oplossingen van Datawatt. Om samen te groeien en een gecombineerd assortiment van producten en softwareoplossingen aan te bieden in de genoemde markten over de hele wereld”, zegt David Frost, CEO van Ovarro.

Roy Gerding, directeur van Datawatt, voegt toe: „De combinatie van Ovarro en Datawatt biedt ons de mogelijkheid om onze markten en klanten te blijven ondersteunen, terwijl we het financiële en menselijke kapitaal van de Ovarro-activiteiten kunnen gebruiken om onze marktpositie in de hele wereld te versterken.”