Kennismaken bij Terra Wolvega via drive-trough

Wolvega - Terra Wolvega krijgt een drive-through voor groep 8 leerlingen van de basisscholen. Reden hiervoor is dat leerlingen niet fysiek bij de doedagen en open dagen aanwezig mogen zijn.

De school heeft een “Terra Doe-box” samengesteld, waarmee de leerlingen thuis aan de slag kunnen met diverse activiteiten, die aansluiten bij wat de middelbare school aanbiedt aan vakken. De bedoeling is dat ouders met hun kinderen in de auto, of op de fiets, langskomen bij Terra. Daar staan de pakketten klaar om meegenomen te worden. Het personeel ondersteunt hierbij, maar er is vanwege de corona geen direct contact. Om opstoppingen te voorkomen is er een route uitgestippeld, zodat de doorstroom gegarandeerd is.

Gezicht

Dennis Wanders, afdelingsdirecteur van Terra, hoopt hiermee Terra Wolvega toch een gezicht te geven. ‘Het blijft natuurlijk jammer dat we geen leerlingen kunnen ontvangen op school, want dat was voor ons altijd een uitgelezen mogelijkheid om de school onder aandacht te brengen. Toch denken we dat deze optie de minst slechte is. Betrokkenheid en persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk, vandaar dat wij gekozen hebben voor deze optie.’

Er is ook een online open dag georganiseerd, maar de drive-through moet de afstand tussen toekomstige leerlingen en Terra Wolvega verder verkleinen.

Leerlingen kunnen langskomen op vrijdag 29 januari van 13.00 – 14.30 uur, maandag 1 februari van 13.00 – 14.30 uur en van 17.30 – 19.00 uur en dinsdag 2 februari van 13.00 – 14.30 uur.

Webinar

Verder is er op donderdag 4 februari een live webinar op de online open dag. Tijdens deze webinar kan er een presentatie over Terra Wolvega worden gevolgd. Hierbij kunnen er vragen gesteld worden in een live chatsessie. ‘Hopelijk krijgen de leerlingen zo een duidelijk beeld van onze school en zien ze ook hoe leuk het op het Terra kan zijn’, Wanders. ‘We hopen dan ook dat dit een succes wordt en we zo toch een beetje de zure coronasmaak weg kunnen spoelen.’