Weststellingwerf weert bestelauto's van afvalbrengstation

Wolvega - De gemeente weert vanaf 1 februari bestelauto’s van het afvalbrengstation in Wolvega. Volgens de gemeente gebeurt het nog te vaak dat er bedrijfsafval bij het brengstation terecht komt.

Dat bedrijfsafval wordt vaak gebracht door bestelauto’s (auto’s met een maximaal totaalgewicht van 3500 kilo en een grijs kenteken), dus met het verbod op de bestelauto’s hoopt de gemeente bedrijfsafval op het afvalbrengstation te voorkomen.

Voor inwoners die alleen een bestelauto hebben - en geen normale personenauto - geldt een uitzondering. Zij moeten het brengen van huishoudelijk afval minimaal één werkdag van tevoren telefonisch of via de website van de gemeente aanmelden. Per afvalpas mag dit zes keer per jaar gedaan worden.

De gemeente kondigde eerder al aan vanaf januari strenger te controleren op het inleveren van bedrijfsafval.

Inwoners van de gemeente betalen door middel van de afvalstoffenheffing voor de inzameling en verwerking van afval, bedrijven doen dit niet, daarom mogen zij geen afval bij een afvalbrengstation brengen. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van het bedrijfsafval en dienen daar zelf de kosten voor te dragen.