Jos Verbeeck en ruin winnen Willem Geersen-prijs

Wolvega – De Belgische pikeur Jos Verbeeck en de negenjarige ruin Cyriel d’Atom wonnen vrijdag de Willem Geersen-prijs. De openingsklassieker van 2021 werd voor het eerst in de lange historie van dit nummer in België verreden. De winst leverde naast de eer 3000 euro op.

De met slechts vijf races bezette meeting zou eerst in de avonduren gehouden worden, maar werd na overleg tussen het managent van Victoria Park en de Franse koersorganisatie LeTrot alsnog omgezet naar de ochtend. Dit om veel omzetverlies in Frankrijk te voorkomen, waar de belangrijke PMU-wedcafés door de ingevoerde avondklok al om 18.00 uur sluiten. De openingskoers startte om half elf en werd gewonnen door de verrassende Falco du Bordage en Rosalie Janssen. Haar partner Luit de Vries reed Inflation voor de bescheiden stal uit Een naar een vierde plaats.

Bandenstarter

De Willem Geersen-prijs telde acht deelnemers. Zes dravers werden gereden door Belgische pikeurs. De vaderlandse toptrainers Jeroen Engwerda, Paul Hagoort en Hugo Langeweg junior hadden geen paarden ingeschreven. Verbeeck had met Cyriel d’Atom de favoriet in handen. De vosruin vertrok rustig, rukte vervolgens op naar het front en stelde in de slotlijn eenvoudig orde op zaken. ‘Hij is geen echte bandenstarter. Daarom ben ik niet te snel vertrokken’, zei Verbeeck. De 13-jarige en onverwoestbare Banker Transs R was met de zesde plaats de beste Nederlandse viervoeter.

Rick Ebbinge wint niet

Michel Rothengarter is iedere week van de partij in Wallonië. Dit levert de opkomende trainer geen windeieren op. Hij was ditmaal voor de derde achtereenvolgende keer de sterkste met Deon W. Dit leverde 1750 euro op. Voor Rick Ebbinge was er bij hoge uitzondering geen overwinning. De wereldkampioen moest het doen met een derde plaats van Jip Star N.