Weststellingwerf doet mee aan MKB-onderzoek

Wolvega - De gemeente Weststellingwerf wil weten hoe ondernemers haar dienstverlening ervaart. Daarom doet de gemeente mee aan het tweejaarlijkse onderzoek van MKB Nederland naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Met de inzichten wil de gemeente het ondernemersklimaat verbeteren.

Wethouder Roelof Theun Hoen hoopt dat veel ondernemers meedoen aan het onderzoek: ‘Zo krijgen we een goed beeld van wat goed gaat en wat juist beter kan. We kunnen er dan samen met de ondernemers voor zorgen dat zij prettig en succesvol in Weststellingwerf kunnen blijven ondernemen. Uiteraard willen we een MKB-vriendelijke gemeente zijn.’

Coronacrisis

Het jaar 2020/2021 staat in het teken van de coronacrisis. De vragen in het onderzoek gaan hier ook over. Deze richten zich op de impact van de coronacrisis op ondernemingen en hoe ondernemers de inspanningen van de gemeente ervaren. Daarnaast gaat het onderzoek in op het imago van de gemeente, de communicatie en het beleid van de gemeente en de gemeentelijke lasten.

De gemeente roept ondernemers, bedrijfsleiders en directeuren op om de digitale enquête van MKB Nederland in te vullen. Invullen kan tot uiterlijk 4 februari via https://www.mkbvriendelijkstegemeente.nl/weststellingwerf.