Zorgcentra nemen extra coronamaatregelen

Wolvega - In verband met de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus hebben zorgcentra in Ooststellingwerf extra maatregelen getroffen, die in ieder geval tot 9 februari duren.

Zorggroep Liante (Lycklama Stins en Sickenga-Oord in Wolvega ) zegt op haar locaties nog niet te maken te hebben met de Britse coronavariant. Ook bij Liante mag sinds zaterdag nog slechts 1 keer per week 1 bezoeker op bezoek komen. Bezoek moet zich vooraf altijd aanmelden. Bezoek na 19.00 uur is niet langer mogelijk vanwege de te verwachten invoering van de avondklok.

Groepsactiviteiten inclusief eten en koffiedrinken zijn stopgezet. Maaltijden worden op de appartementen bij bewoners geserveerd. De dagbesteding is eveneens stopgezet. Paramedische dienstverlening (bijv. fysio- of ergotherapie) vindt alleen plaats als dit medisch noodzakelijk is.

Meriant

Bij Meriant (LindeStede, WilgenStede, BerkenStede en Puccini State in Wolvega) is ook nog geen uitbraak van de nieuwe coronavariant vastgesteld. In de zorgcentra geldt voor alle cliënten geldt dat zij nog slechts 1 keer per week 1 bezoeker mogen ontvangen. Daarnaast wordt cliënten gevraagd niet meer op bezoek te gaan bij anderen. Cliënten gaan alleen de deur uit om naar dagbesteding te gaan en voor zeer noodzakelijke bezoeken, zoals aan een arts. Cliënten gaan dus niet naar familie of vrienden voor een bezoek of om te logeren.

Vrijwilligers worden voorlopig niet op locaties toegelaten. Op alle locaties is het dragen van een mondneusmasker per direct verplicht voor alle medewerkers en incidentele bezoekers. De dagbestedingslocaties blijven vooralsnog geopend. Ook hier moeten medewerkers en incidentele bezoekers een mondneusmasker dragen. Daarnaast wordt er een extra check gedaan op de veiligheid.

Ambulante begeleiding, behandeling en poliklinische zorg vindt alleen nog online of telefonisch plaats. Waar zorgcontinuïteit echt nabijheid vraagt, blijft fysieke behandeling mogelijk. De restaurants zijn dicht.