Raad steunt investeringen in raadszaal

Wolvega – De gemeenteraad steunt unaniem de plannen om 86.000 euro uit te trekken voor nieuwe meubilair in de raadszaal en een nieuw vergadersysteem. De burgemeester wil het via lokale ondernemers regelen. De eerste heeft zich al gemeld.

Met een nieuw camerasysteem kunnen burgers ook na de coronacrisis de raadsvergaderingen beter volgen. Zo is door het gebruik van pasjes te zien wie het woord heeft en worden automatisch de naam en de partij weergegeven. Vanaf het spreekgestoelte dient de spreker zich met zijn pasje aan- en af te melden. De andere OWO-gemeenten (Ooststellingwerf en Opsterland) maken al gebruik van een dergelijk systeem.

Kleinere tafels

Verder komen er in de raadszaal éénpersoons tafels. Dan kun je niet alleen in coronatijd veilig vergaderen, maar je kunt met kleinere tafels ook gemakkelijk andere opstellingen kiezen. De oude tafels zijn afgeschreven. De stoelen worden niet vervangen. Maar de raad wil dat nog wel wordt bekeken of dat binnen het nu beschikbaar gestelde budget misschien nog kan.