Noordwolde smult van oliebollen

Noordwolde – Noordwolde smult rond oud en nieuw van oliebollen. Leonidas kijkt terug op een succesvolle oliebollendag. Ook de oliebollenkraam en bakker Kok doen goede zaken.

Door het corona-virus was de traditionele oliebollenactie van Leonidas in en rond Noordwolde anders opgezet. Geen verkoop langs de deuren en geen stand in de Meulepassage. De klant werd dus overeenkomstig de afspraken met de gemeente bewust niet opgezocht.

Daarvoor in de plaats werd er vooral gewerkt op basis van bestellingen. Er werden woensdag 990 appelflappen,1950 krentenbollen en 1620 bollen naturel verkocht, ongeveer de helft van de verkoop tijdens andere jaren. Financieel werd dus het actiebedrag in de begroting niet gehaald, maar dat geldt bijna voor alles wat in 2020 had moeten gebeuren. Zo ging de bloemenactie met Moederdag helemaal niet door.

Creatieve oplossing

De club is niettemin blij met het resultaat dat nu onder bijzondere omstandigheden is gehaald. Alles wat was ingekocht werd ook verkocht. Veel andere verenigingen rond Noordwolde zagen van oliebollenacties af. Leonidas had echter een creatieve oplossing bedacht. Een leegstaand winkelpand in het centrum van het dorp was omgetoverd tot een oliebollencentrum, waar al vanaf zes uur ‘s ochtends voor vrijwilligers de oliebollen en appelflappen van warme bakker Koos Kok werden ingepakt. Die werden daar afgehaald of desgewenst bij mensen bezorgd.

Berliner Bollen

Op oudjaarsdag was het een grote drukte bij de oliebollenkraam in Noordwolde. Voor 12.00 uur waren de appelflappen en Berliner bollen reeds uitverkocht.