Ook in onderzoek RTL valt kruising Oostvierdeparten op

Noordwolde - In totaal zijn in drie jaar tijd 27 ongelukken geregistreerd in Noordwolde. RTL Nieuws onderzocht in welke buurten naar verhouding de meeste ongelukken gebeuren.

Bij het merendeel van de ongevallen, 23 in totaal, was er alleen sprake van blikschade. Voor het derde jaar op rij is het totaal aantal geregistreerde ongevallen in het dorp in 2019 toegenomen. De onderzoeksredactie van RTL Nieuws bekeek en vergeleek ruim 200.000 ongelukken die in de afgelopen 3 jaar door politie en Rijkswaterstaat zijn geregistreerd. Het gaat daarbij alleen om ongevallen waarvan de exacte locatie bekend is.

Vijf ongevallen

De meeste ongevallen vonden plaats in het buitengebied van Noordwolde (14). RTL noemt als kruising met de meeste ongevallen in de gehele gemeente Weststellingwerf, die van de Nieuweweg met de Oostvierdeparten (vijf ongevallen tussen 2017 en 2019). De provincie maakte onlangs bekend dat daar geen rotonde of ovonde komt, maar gaat wel met de gemeente over de kruising in gesprek.

Blikschade

In Wolvega is voor het derde jaar op rij het aantal ernstige ongevallen gedaald. In totaal zijn in drie jaar tijd 85 ongelukken geregistreerd in vooral het centrum van Wolvega. Bij het merendeel van de ongevallen, 72 in totaal, was er alleen sprake van blikschade. Een kruising waar het regelmatig misging, is die van de Oranje Nassaulaan met de Sportlaan. Daar waren vier ongevallen tussen 2017 en 2019. In totaal zijn in drie jaar tijd zeventien ongelukken geregistreerd in Oldeholtpade. Bij het merendeel van de ongevallen, twaalf in totaal, was er alleen sprake van blikschade.