Vesuviusclub vult uitbarsting anders is

Elsloo - De Vesuviusclub in Elsloo moet haar activiteiten rond oud en nieuw anders invullen dan andere jaren. Het is de eerste keer in de 56-jarige historie van de club dat de enige openbare zitting, zoals de Vesuvius-uitbarsting officieel heet, geen doorgang kan vinden.

Er is geen openbare bijeenkomst in ’t Anker of op het schoolplein en ook het feest na afloop gaat vanwege de coronamaatregelen niet door. De cadeaus voor 70-plussers, die elk jaar met een bezoek van de Vesuviusleden, worden bij de deur afgeleverd. ‘Wel zijn we zeker in voor een praatje en koud pilsje buiten op de gepaste anderhalve meter afstand. In verband met de beperkende RIVM maatregelen is het jammer en niet verantwoord om de uitbarsting oudejaarsnacht te vieren. Daarom slaan we dat dit jaar over en hopen wij er volgend jaar samen weer een knallend feest van te maken’, aldus voorzitter Sil van den Berg.

Normaal worden tijdens de nieuwjaarsviering cadeaus aan de verenigingen en instanties aangeboden. Ook dat vindt nu niet plaats. De Vesuviusclub zorgt er nu voor dat de cadeaus, bekostigd uit de enveloppenactie, direct na nieuwjaarsdag bij de verenigingen terecht komen.

Over een eventuele stunt hult de club zich in stilzwijgen.