Spelers DOS’46 verzorgen trainingen in Noordwolde

Noordwolde – Vier selectiespelers van Dos’46 uit Nijeveen gaven zaterdag een clinic voor de jeugd van KV Leonidas in sporthal De Duker in Noordwolde.

In een periode dat er geen wedstrijden gespeeld kunnen worden was de training door deze topspelers uit de Korfbal League een leerzame en welkome afwisseling van de eigen trainingen.

Competitie

Door de corona-maatregelen is het nog maar zeer de vraag of er dit zaalseizoen nog competitiewedstrijden gespeeld gaan worden. Een blik op de routekaart van de bond leert dat de competitie nu op z’n vroegst op 30 januari zou kunnen starten. Het laatste weekend om nog te starten is volgens dat schema 6 februari. Anders is er dus geen zaalcompetitie. Het kabinet maakt voor topcompetities in diverse sporten .– waaronder de Korfbal League – wel een uitzondering. Die kunnen vanaf donderdag weer trainen met volledige seniorenteams, zodat in januari de competitiewedstrijden kunnen starten.

Creatieve oplossingen

De andere verenigingen en teams moeten vooral zelf creatieve oplossingen bedenken om o.a. de jeugd toch te laten sporten. Zo heeft Leonidas al twee zaterdagen binnen de vereniging onderlinge jeugdwedstrijden gespeeld. Jammer is dat er dus niet tegen ploegen uit de directe omgeving mag worden geoefend, zelfs als die in dezelfde sporthal trainen, zoals Leonidas en De Hoeve/Forward in Noordwolde en SIOS en SCO in Wolvega. Er is geen sprake van extra verkeersbewegingen en veel van die kinderen zitten bij elkaar in de klas en hebben samen gymnastiekles.

Nieuwe energie

De komst van Wiljan Snip, Tessa Lap, Kim van Dalen en Leander Zwolle zorgde in ieder geval zaterdag voor nieuwe energie. Sinds 2013 timmert DOS’46 aan de weg met de jeugdopleiding KID (Korfbal Instituut DOS’46). Ook zet KID korfbal regionaal op de kaart door met KID on Tour clinics te geven aan basisscholen, middelbare scholen en buurtverenigingen in de regio. Leander Zwolle uit Wolvega is sinds kort hoofd van de jeugdopleiding van DOS’46. Hij was zeer te spreken over het niveau van de Leonidas-jeugd. In de kerstvakantie staat de volgende Leonidas-activiteit op het programma. Op dinsdag 29 december is er - wederom alleen binnen de eigen vereniging - een 4 tegen 4-toernooi.