Clementie gevraagd bij aanpassen subsidieregels

Wolvega – Bestaande subsidie-aanvragers in Weststellingwerf mogen niet de dupe worden van het aanpassen van de regels. Dat vindt de raadsfractie van SDW.

Het college heet de procedure gewijzigd. Bestaande subsidie-aanvragers worden niet meer jaarlijks geattendeerd op het moeten aanvragen van de subsidie. Daar moeten ze dus zelf goed opgaan letten. Dat heeft volgens SDW al geleid tot onrust bij aanvragers, die te laat opnieuw om subsidie hebben gevraagd. Het overgrote deel van de gemeentelijke subsidies gaat naar jaarlijkse aanvragers.

Corona-crisis

Daarbij zitten aanvragers die volgens SDW niet zonder dat geld kunnen en die dreigen dus de dupe te worden van de wijziging van de regels. Ze hebben bovendien last van de gevolgen van de corona-crisis. SDW doet daarom de gemeenteraad het voorstel om voor 2021 en 2022 een overgangstermijn te hanteren en dan dus nog wel even een berichtje te sturen, waarop geattendeerd wordt dat het subsidieverzoek moet worden ingediend. Dan hoeft dat na 2022 wat betreft SDW ook niet meer.