Dubbelslag pikeur Chiel Wildhagen in Mons

De Blesse - De koersen van Victoria Park werden vrijdag voor de derde achtereenvolgende keer op de drafbaan van Mons verreden. Chiel Wildhagen was de rijder van de dag. De pikeur uit De Blesse schreef in België twee races op zijn naam.

De opening van Wildhagen kwam op naam van Karola. De merrie uit de training van Dicky Hof vertrok in de Breeders Crown voor driejarige merries als favoriet en nam vanuit de start op de zware piste de leiding om die tot op de finish te behouden. ‘Ik had de opdracht om de kop te pakken en daarna de koers te controleren’, zei Wildhagen. Kodaira Rensuma en Dion Tesselaar werden tweede. De overwinning leverde 6500 euro op.

Reizen

De winnares is de beste merrie van haar jaargang en in bezit van Willem van der Bij en Eelke Kruis. Van der Bij snapt nog steeds niet, waarom er van de Veiligheidsregio Fryslân niet in Wolvega gekoerst mag worden. ‘Ze hebben het maar over de beperking van reisbewegingen, maar nu moeten de pikeurs en trainers veel verder reizen. Karola ging vanmorgen al om half drie op pad en komt vanavond pas terug op stal. Voor een normaal mens is deze gang van zaken onbegrijpelijk’, zei Van der Bij direct na het succesvolle optreden van zijn draver. Hij hoopt dat de bestuurlijke instanties het binnenkort mogelijk maken om weer in Wolvega draverijen te houden. ‘Dan kan ik mijn paard ook weer eens in een race zien.’

Van der Bij is blij dat de drafbaan van Groningen nog een half jaar mag doorkoersen. Het bestuur van de baan hoopt op nog een klein beetje extra respijt, zodat in juni 2021 de klassieke Sweepstakes nog eenmaal in het Stadspark kunnen worden verreden.

Jcelsalvadorrocks

Het tweede dagsucces van Wildhagen, die dit jaar met Karola de Sweepstakes voor merries won, werd verzorgd door zijn eigen Jcelsalvadorrocks. De vierjarige ruin verscheen snel aan het front en sloeg vervolgens alle aanvallen eenvoudig af. ‘We komen hier zeker terug’, glunderde de opgetogen Wildhagen.

De met 14.500 euro voor de winnaar gedoteerde Owners Cup voor tweejarige dravers ging naar de debuterende Rob The Bank met Rick Ebbinge. Jos Verbeeck reed Lidero voor trainer Tesselaar naar het tweede geld. Ebbinge scoorde ook met Indigo. Voor Jeffrey Mieras was er op de zeven races tellende meeting een tweede plaats met Fortuna Phyt’s.