Meriant wil extra e-duofiets vanwege grotere vraag

Wolvega - Het college stelt voor 3800 euro subsidie uit het dorpenfonds beschikbaar te stellen aan Meriant Woonzorgcentrum Lindestede gebruikt voor de aanschaf van een e-duofiets.

Meriant, onderdeel van stichting Alliade, wil de bewoners van de drie locaties in Wolvega en alle bewoners met een beperking in Wolvega de mogelijkheid te bieden om samen met een fietsmaatje, vrijwilliger of bijvoorbeeld mantelzorger er op uit te trekken. Daarvoor worden al langere tijd duofietsen ingezet. De gemeente heeft hier in het verleden aan bijgedragen en het gebruik van de fietsen is de afgelopen jaren zienderogen toegenomen. Het bijzondere is dat ook inwoners van Wolvega gebruik kunnen maken van de fietsen en zo met een familielid de oude en vertrouwde omgeving kunnen verkennen. Eventueel kunnen fietsvrijwilligers bijspringen.

De vraag neemt toe. Meriant vraagt de gemeente een subsidie van 3800 euro voor een extra (e-)duofiets, waarmee grotere afstanden kunnen worden afgelegd en aan de vraag vanuit het dorp kan worden voldaan. In totaal investeert Meriant 9250 euro.