Julia Jan Wouters Hospice ontvangt 6.000 euro dankzij Anesco, Suez en Shell

HEERENVEEN Het Julia Jan Wouters Hospice kan 6.000 euro bijschrijven voor de bouw van een nieuw onderkomen aan de Van Helomalaan in Heerenveen.

Het geld is afkomstig van aannemer Anesco, die de afgelopen zes maanden het Shell Zonnepark in Heerenveen-Zuid bouwde. Door afval van de bouw te scheiden en te recyclen werd 3.000 ingezameld voor het Julia Jan Wouters Hospice.

Afvalverwerkingsbedrijf Suez steunde het project door geen afvoerkosten te rekenen. Shell, opdrachtgever voor de bouw van het zonnepark, verdubbelde het bedrag.

Woensdagochtend werd de cheque overhandigd bij het nieuwe zonnepark van shell in Heerenveen-Zuid. De cheque is door leidinggevende Mark Phillips van Anesco in het bijzijn van accountmanager Evelien Peeters van Suez overhandigd aan penningmeester Hiltjo van Dam van het Julia Jan Wouters Hospice.

191 zonnepanelen

Hans Telgen, die de communicatie doet voor het hospice, laat weten zeer content te zijn met de gift om bij te dragen aan de realisatie van een nieuw JJW Hospice. De kosten daarvan zelf bedragen 1,3 miljoen euro. Van dat bedrag is ondertussen al ruim 800.000 euro binnen.

„Waar we het aan gaan besteden weten we nog niet. Dat kan bijvoorbeeld aan het aanbrengen van 191 zonnepanelen zijn die er op het hospice komen. Via Anesco, die groot kan inkopen, hopen we daar bijvoorbeeld korting voor te kunnen krijgen.”

Verhuizing noodzakelijk

De verhuizing is volgens bestuursvoorzitter Otto Hoekstra van het JJW Hospice nodig omdat de oude locatie aan de K.R. Poststraat waar het sinds 2006 is gevestigd te klein is.

De drie kamers die daar beschikbaar zijn, zijn volgens Hoekstra te klein om te voldoen aan het veranderende zorglandschap dat toekomstbestendig moet worden.

Op de beoogde locatie aan de Van Helomalaan moeten vier kamers komen. In tegenstelling tot nu beschikken die straks over eigen sanitair. Daarnaast is er ook ruimte voor het koppelbed dat het hospice eerder al ontving van de Roparun.