Vleesgroothandels gaan samen verder

Wolvega - Vleesgroothandel De Klasse uit Leeuwarden gaat per 30 november samen met Vlees van Wolvega. Aan de samenwerking die er al was tussen de twee partijen wordt nu een vervolg gegeven door alle activiteiten samen te voegen in Wolvega.

Zowel de medewerkers als directeur Piet van der Wal van De Klasse zetten voortaan hun werkzaamheden vanuit Wolvega voort. Voor Van de Wal was het belangrijk een partner te vinden wat niet alleen goed zou zijn voor de klanten van De Klasse, maar ook voor de medewerkers. Door het samengaan met Vlees van Wolvega is aan beide zaken een goede invulling gegeven.

Ook Roelof Koning, eigenaar van Vlees van Wolvega is blij met de stap die zijn bedrijf heeft kunnen maken. ‘De gesprekken met Piet van de Wal verliepen bijzonder prettig. Beide bedrijven vullen elkaar erg goed aan.’

Vlees van Wolvega werd opgericht in 1970 en heeft tien werknemers in dienst. De groothandel is gespecialiseerd in varkensvlees,  runds- en kalfsvlees, lams- en schaapsvlees en pluimvee vlees. De kernactiviteit van Vlees van Wolvega is het uitbenen, uitsnijden en verwerken van varkensvlees tot halffabrikaten en eindproducten. 70% van al het vlees dat verwerkt wordt is varkensvlees. Daarnaast wordt ongeveer 15% runds, 10% kip en 5% lams- en kalfsvlees verhandeld.

Toenemende eisen

De vleesmarkt is volop in beweging, de positie van de vleesgroothandel verandert, maar is nog steeds een belangrijke schakel richting afnemers in de regio. Met de toenemende eisen van de markt op het gebied van kwaliteit, maar ook op het gebied van vleesconcepten en keurmerken zoals Beter Leven, Friberne en het Gaasterlander Kruidenvarken is Vlees van Wolvega een voorloper in de markt.

Beide bedrijven willen daarom de voordelen van de samenwerking maximaal benutten. Heel praktisch kunnen bijvoorbeeld GSK-leden nu ook via Vlees van Wolvega worden beleverd onder de GSK condities.

 

De klanten van beide bedrijven worden via een bezoek en/of brief op de hoogte gebracht van deze samenwerking.