Kerkje De Hoeve komt in bezit van projectontwikkelaars

De Hoeve - Het kerkje van De Hoeve is opgekocht door projectontwikkelaars Klaas Mendel en Vincent Hoekstra uit Oldeholtpade, die samen een vastgoed BV hebben.

De gemeente was al akkoord gegaan met het geven van een woonbestemming aan het gebouw. Vervolgens konden mensen via makelaardij Hofstee een bod uitbrengen op het pand. Vincent Hoekstra van Timmerbedrijf Hoekstra zag de waarde van het pand wel in. Voor 150.000 euro zijn Mendel en Hoekstra via verkoop bij inschrijving de nieuwe eigenaren.

Nog geen duidelijke plannen

De kerk wordt dus een woning, maar een duidelijk plan hebben de mannen nog niet. Volgens Vincent Hoekstra is het een mooie plek voor starters. Er zou misschien een stuk aangebouwd kunnen worden. Het kerkje heeft tenslotte maar één woonlaag. Geïnteresseerden kunnen zich melden, zodat samen een plan bedacht kan worden, anders gaan de mannen er zelf een woning van maken. Maar een bed & breakfast zou volgens Hoekstra misschien ook wel kunnen.

BSO en peuteropvang

Vanuit het dorp was door Hans en Thea Le Duc een fors lager bedrag op de kerk geboden om er in het belang van het dorp een BSO en peuteropvang in starten. ‘Maar helaas, we waren niet kapitaalkrachtig genoeg.’

Lindestreek

Het zaalkerkje aan de Jokweg was van de protestantse gemeente Lindestreek in Steggerda. Het is in 1920 gebouwd. Het kerkje is sinds 2005 niet meer in gebruik voor kerkdiensten. Daarna werd het verhuurd als atelier aan kunstenaar Martin de Jong. Per 1 januari is De Jong verhuisd naar Frederiksoord, waar hij nu zijn atelier heeft. De klok is nog aanwezig en het pand is geregistreerd als gemeentelijk monument.