Roadblock op vredige landweg in Oosterstreek

Oosterstreek – Een zwaar betonnen roadblock op de zo landelijk ogende Vallaatweg in Oosterstreek doet vermoeden dat er verderop van alles aan de hand is. Schijn bedriegt.

De versperring met betonblokken ligt halverwege het zandpad. Aan het begin van de weg, zowel bij de Dwarsvaartweg als de Oosterseveldweg, staan hekken en borden die melden dat de weg voor het verkeer is afgesloten. Een uitzondering wordt gemaakt voor aanwonenden en fietsers die gebruik kunnen maken van het aangrenzende schelpenpad.

De stremming is een maatregel van de gemeente, die er voor moet zorgen dat aanwonenden via de openbare weg bij hun huis kunnen komen. Meestal heeft die zorgplicht niet zulke verstrekkende gevolgen als op de Vallaatweg.

Vooral door zwaar landbouwverkeer verandert het zandpad bij veel regen in een modderpoel. De eigenaar van het huis dat aan het nu afgesloten deel van de Vallaatweg staat, kan dan niet met de auto thuis komen. Het pad is in het verleden meerdere keren onbegaanbaar geworden. Om dat nu te voorkomen zijn niet alleen hekken geplaatst, maar ook het enigszins dreigend uitziende roadblock.