Kringloopwinkel Noordwolde wordt gezelliger

Noordwolde - Kringloopwinkel De Veurdele in Noordwolde wordt deze week anders ingericht. Vrijdag wordt de zaak heropend.

Johan Stuivenvolt is gevraagd om de taak van bedrijfsleider op zich te nemen, nadat Oenie van der Meer het bestuur te kennen had gegeven er na ruim tien jaar, om persoonlijke redenen, mee te stoppen. Johan Stuivenvolt, heeft ruim 20 jaar ervaring in de Retail en is de zoon van eigenaar George Stuivenvolt uit Wolvega. Johan maakte ooit de switch van tennisleraar naar zelfstandig ondernemer met een eigen sportwinkel met daarbij verschillende outlets. Uit een opgesteld bedrijfsplan kwam volgens George Stuivenvolt de noodzaak van een make-over naar voren.

Verandering en actie

‘Ondanks de groei in de omzet is in de afgelopen ruim twee jaar het gewenste resultaat (nog) niet behaald. Verandering en actie bleek hier voor nodig voor een goede en stabiele toekomst.’ Als adviseur directie en bedrijfstrajecten werd Simeon Rinsampessy uit Arnhem benaderd om het plan in allerlei opzichten een gezicht te geven. Dit gezien zijn ervaringen als directeur van een kringloopwinkel in Maarssen en als grafisch ontwerper. ‘Simeon heeft daarnaast veel reclamewerk gedaan, waaronder etalages. Na uitvoerig overleg met het gehele team van vrijwilligers is er een plan voor een make-over opgesteld.’

Make-over

Sinds zondag wordt er door de familie Stuivenvolt en vrijwilligers dan ook keihard gewerkt om de winkel op en top te veranderen. Desiree Stuivenvolt werkt ook mee: ‘Als je ziet hoe hard en met hoeveel plezier de vrijwilligers dit aanpakken, is de make-over nu al een groot succes.’ In feite wordt het kringloopbedrijf volgens George Stuivenvolt verder geprofessionaliseerd.

Volgende stap

Sinds het ontstaat in 2004 heeft de Veurdele al meer stappen gemaakt met vooral de verhuizing ruim twee jaar terug naar de Hellingstraat. De voornaamste reden was dat de kringloopwinkel aan de Molenstraat simpelweg uit haar jas groeide en vraag en aanbod niet meer kon bolwerken. Nu volgt de volgende stap om er een nog gezelligere kringloopwinkel van te maken. George Stuivenvolt: ‘Een plek waar iedereen terecht kan en zich op zijn of haar plek zal voelen. De enthousiaste vrijwilligers vormen hierin een super belangrijk onderdeel en er is plaats voor veel meer vrijwilligers.’