De Hoeve druk met nestkastjes

De Hoeve - Rond De Hoeve werden zaterdag tientallen nestkastjes opgehangen. Op deze nestkast-ophang-dag werden ook de mooiste nestkasten onthuld. Die waren gemaakt door Yarah en Roan Beekman.

Deze mooiste kasten werden met behulp van een shovel aan de Kontermansweg bij het sportveld in bomen geplaatst. Vrijwilligers hebben zaterdag in totaal 36 nestkastjes opgehangen in en rondom het dorp. Later dit jaar volgen er nog eens 54.

Er zijn dertig kastjes betaald met het vrij besteedbare budget dat Plaatselijk Belang van de gemeente krijgt. Dat waren bouwpakketten, die nog wel door vrijwilligers gemonteerd moesten worden. Dorpelingen hebben zelf 60 nestkastjes geadopteerd en in elkaar gezet.

Doordat de kasten genummerd zijn, kunnen de Hoevenaren in de gaten houden of er in het voorjaar een vogel in ‘hun’ kastje broedt. Meer vogels in het dorp is volgens de groencommissie van plaatselijk belang al geweldig voor de biodiversiteit, ze zijn bovendien ook een succesvol wapen tegen de eikenprocessierupsen.