Met filmpje: Geen hond langs de lijn, maar wel in het veld

Noordwolde – Er stond bij het duel Olyphia – Dwingeloo geen hond langs de lijn, maar er kwam wel een hond in het veld. Het snelle dier liet zich niet makkelijk vangen, maar de keeper van de gasten pakte hem klemvast.

Door corona was er geen publiek op sportpark Spokedam. Het duel in de derde klasse D eindigde in 2-2. Damiën Boers zorgde binnen een kwartier met een knal van afstand voor 1-0. Via twee treffers van Melvin Koning boog Dwingeloo de achterstand om in een voorsprong.

Twan Wiegman zorgde met zijn derde doelpunt van dit prille seizoen nog voor rust voor 2-2. Scheidsrechter Stuijs kreeg na die gelijkmaker last van zijn hamstring en staakte de strijd. Er moest van elders een vervanger worden opgetrommeld. Dat werd Sjoukje de Jong.

De wedstrijd lag ruim een half uur stil. Daarna werd de slotfase van de eerste helft uitgespeeld en direct daarop volgde de tweede helft. Beide ploegen kregen nog prima kansen op een doelpunt. Namens Olyphia hadden Kevin Capello en Jaap de Jong het geluk niet aan hun zijde. De lat bracht een keer redding voor Dwingeloo.

In de slotfase mengde de hond, die van een wandelaar was bij de Spokeplas, zich dus in de strijd.  Het bleef 2-2, waardoor Olyphia nog wacht op een zege maar wel het eerste punt vergaarde.