Vrijwilligerspunt opent digitale deuren

Wolvega - Het Vrijwilligerspunt van de gemeente opende donderdag haar digitale deuren. Het Vrijwilligerspunt brengt vrijwilligers en hulpvragen bij elkaar.

Vrijwilligers, inwoners en organisaties kunnen op de nieuwe website www.vrijwilligerspuntweststellingwerf.nl zich aanmelden als zij hulp nodig hebben of hulp willen bieden. De website is een manier om contact op te nemen en vragen te stellen. Het Vrijwilligerspunt hoopt met de website op nog meer aanmeldingen van vrijwilligers.

Het Vrijwilligerspunt Weststellingwerf brengt vrijwilligers en inwoners die hulp nodig hebben bij elkaar, werft vrijwilligers en vertelt hoe zinvol en leuk vrijwilligerswerk is. Daarnaast verzorgt het Vrijwilligerspunt scholing voor alle vrijwilligers in Weststellingwerf.

Inwoners die hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij een klus in hun huis of tuin, kunnen zich melden bij het Vrijwilligerspunt. Verder ondersteunt het Vrijwilligerspunt organisaties die vrijwilligers willeninzetten. Zij helpen onder andere met vrijwilligersbeleid, het vinden en binden van vrijwilligers en met vragen over actuele wet- en regelgeving. Ook vrijwilligers die vragen hebben over vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld over een contract of verzekering, of op zoek zijn naar vrijwilligerswerk kunnen bij het punt terecht.

Vrijwilligerspunt zoekt onder meer vrijwilligers voor het begeleiden van activiteiten bij de Noorderboog, sfeerbrengers in de huiskamers van Meriant, fiets- en wandelmaatjes en vrijwilligers die een luisterend oor kunnen bieden. “Inwoners doen vrijwilligerswerk, omdat zij zorg willen dragen voor andere inwoners, nieuwe contacten op willen doen of plezier beleven aan het organiseren en uitvoeren van activiteiten. Ze helpen daarnaast inwoners om zich minder eenzaam te voelen. Wat de reden ook is: vrijwilligers zetten zich graag vrijwillig in en dat is van grote waarde voor onze gemeente’’, vertelt vrijwilligerscoördinator Jeanette Hofman.