Spirit zet De Hoeve te kijk

De Hoeve - De Hoeve leed een kansloze 9-26 nederlaag tegen Spirit, een voor de rood-groenen nieuwe tegenstander. De ploeg uit Voorthuizen beschikte over veel wilskracht en maakte haar naam (Spirit) volledig waar.

De bezoekers brachten een jong talentvol team binnen de lijnen dat direct haar bedoelingen waarmaakte. Spirit was van de eerste tot en met de laatste minuut heer en meester. De Hoeve-coach Patrick Aalders: ‘Het was een wereld van verschil met de wedstrijd van vorige week bij CSL. We hebben de hele week hard getraind, maar we kregen geen grip op de wedstrijd. Alle credits voor Spirit.’

De Hoeve kon weer beschikken over een voltallige selectie. Jeroen Olyslager en Jacquelien Wemmenhove (beiden geblesseerd) keerden terug in de basis. De Hoeve moest toezien hoe Spirit na twee minuten voor de eerste vakwissel zorgde (0-2). De bezoekers vergrootten de voorsprong naar 0-5. Bij die stand opende De Hoeve met een afstander van Edwin Logtenberg. Spirit liet niets aan het toeval over en ging door. Er werd naar hartenlust gescoord met goede aanvallen en 1-tegen-1 duels. Voor rust werd er vijftien keer gescoord. Daar kon De Hoeve slechts twee treffers van Edwin Logtenberg tegenoverstellen (2-15). Daarmee was de tweede helft een formaliteit.

De eerste de beste kans van Spirit in de tweede helft was direct weer raak. Het verweer van De Hoeve was na de hervatting groter. Wietske Hensbergen scoorde direct tegen. Spirit bleef doorgaan met dezelfde inzet, maar de De Hoeve aanvallers slaagden er in de thuisaanhang te laten juichen met vier treffers op rij. Het verlossende eindsignaal klonk bij 9-26.

De scores van De Hoeve: Edwin Logtenberg 3, Tjamme Hoeksma 2, Lianne Ballast, Wietske Hensbergen en Jeroen Olijslager.