Hannie Mein Kunstprijs uitgesteld

Wolvega - De Hannie Mein Kunstprijs 2020 gaat niet door. Vanwege het coronavirus ziet het bestuur zich genoodzaakt om het evenement een jaar uit te stellen.

De Hannie Mein Kunstprijs zou dit jaar in oktober voor de vijfde keer uitgereikt worden. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2000,- en een keramisch object van keramiste Hannie Mein (1933-2003). Aan de prijs is ook een tentoonstelling in de speciale Hannie Mein Galerie Home Center Wolvega gekoppeld.

Nog hoger niveau

Eind 2002 is het initiatief ontstaan om op deze manier beroepskunstenaars uit de Stellingwerven steeds opnieuw uit te dagen hun werk te ontwikkelen, te presenteren en te promoten. Voor de eerste keer mochten voor deze vijfde editie ook kunstenaars uit de gemeente Westerveld zich inschrijven. “Hiermee willen we de Hannie Mein Kunstprijs naar een nog hoger niveau tillen”, vertelt Francine Gramsma, bestuurslid van de Hannie Mein Kunstprijs.

Platform bieden

De maatregelen tegen het coronavirus beperken echter de mogelijkheden. Daardoor is het nu niet mogelijk om de tentoonstelling te houden. “En juist dit is een belangrijke doelstelling van ons. We willen kunstenaars uit de beide Stellingwerven en de gemeente Westerveld een platform bieden, zodat zij zich met hun kunstwerken kunnen profileren en presenteren aan een groot publiek.”

Om aan deze bijzondere lustrumeditie de aandacht te geven die het verdiend heeft, is daarom besloten om alles een jaar door te schuiven. “We danken iedereen voor het enthousiasme, de inzet en het werk dat er tot nu toe is ingestoken. Het is niet voor niets geweest. De huidige inschrijving blijft gewoon gehandhaafd voor 2021.”