Yoga Pilates Elsloo begint weer met lessen

Elsloo - Yoga Pilates Elsloo is na een korte zomerstop weer van start gegaan met de wekelijkse pilates- en yogalessen. “Deze zomer hebben we met erg veel plezier les gegeven in een tijdelijke buitenruimte maar we hebben ook weer ontzettend zin om te beginnen in de studio”, vertelt Pilates docent en oprichter Tineke van der Leij.

Diverse corona-maatregelen zijn getroffen zodat de leerlingen met een gerust hart naar de les kunnen gaan.

‘Het is voor ons enorm belangrijk dat iedereen veilig en met een vertrouwd gevoel naar de les kan komen”, legt Tineke van der Leij uit. “Iedereen houdt zich goed aan het corona beleid en we zijn er met zijn allen inmiddels aan gewend.” De groepen zijn vanaf september kleiner geworden, in plaats van maximaal 10 leerlingen kunnen er nu maximaal 8 leerlingen in de ruime en lichte studio, zodat iedereen de anderhalve meter kan aanhouden. “We werkten altijd al met relatief, kleine groepen zodat er genoeg begeleiding en persoonlijke aandacht is. Dus voor ons is dit niet een hele grote verandering.”

Bij zowel de pilates- als de yogalessen speelt de ademhaling een belangrijke rol. Met ademhalingsoefeningen worden ademhalingsspieren getraind. Pilates is een effectieve bewegingsmethode waarbij je op je ademhaling werkt aan alle spiergroepen in je lichaam. De focus ligt op het versterken van de buikspieren.

Yoga helpt met het energie-management, werkt kalmerend en leert mensen bewuster te leven waardoor ze meer kunnen genieten van het moment. Yoga Pilates Elsloo biedt verschillende stijlen aan. Vinyasa Yoga is een dynamische yogavorm die gaat om de flow, waarbij je werkt aan kracht en lenigheid gecombineerd met meditatie. Yin Yoga is een hele rustige yogavorm, waarbij je 3 tot 5 minuten in een yogahouding blijft om het lichaam te ontspannen en het bindweefsel te versterken en te hydrateren. Yin-Yang is een combinatie van beiden.

Yoga Pilates Elsloo start ook weer met kinderyoga. In deze lessen worden verhalen, spel, muziek, verschillende yoga oefeningen en tekenen met elkaar gecombineerd. Bovenal gaat het bij kinderyoga om het maken van plezier. Het is voor kinderen van 5 tot 9 jaar.

Op het moment dat de studio haar deuren moest sluiten is Yoga Pilates Elsloo direct gekomen met een online aanbod voor haar leden. “We blijven ook nu nog online lessen aanbieden voor degene die yoga en pilates vanuit huis willen doen of voor fanatieke leerlingen die naast de lessen in de studio nog extra willen trainen vanuit huis”, vertelt yogadocent Tess Eckhardt. “Ook komen we binnenkort met nieuwe, online programma’s! We willen het iedereen zo leuk en toegankelijk mogelijk maken om aan zichzelf te werken door middel van yoga en pilates. Zodat je je goed voelt, met een helder hoofd, vol energie en een fit en gezond lichaam.”