SIOS pakt punten in spannend duel

Wolvega - SIOS/Jumbo Wolvega won haar eerste thuiswedstrijd van het veldseizoen met 19-16 van Kinea uit De Knipe.

Trainer/Coach Matthijs Roelofsma: ‘We speelden de eerste helft aanvallend Kinea in de kaart. We namen vaak de eerste kans, waardoor de zakkende heren van Kinea de rebound konden pakken. Verdedigend hadden we Kinea goed onder controle. In de tweede helft trokken we de wedstrijd naar ons toe. Ons reboundpercentage nam to en we speelden de juiste kansen uit. We lieten Kinea in leven, maar in de tweede helft lieten we het kwaliteitsverschil zien.’

SIOS begon slecht en kwam snel met 1-4 achter. Er waaide een veranderlijke wind, die het schieten moeilijk maakte. Het vak met Jeroen Lodewijk, Patrick Molenman, Natasja Mink en Amber Olivier in de verdediging onderschepten meerdere malen de bal. Hierdoor had het andere vak met Vincent Koopman, Rowan Hofstra, Anique Steenbergen en Lauran van Veen genoeg tijd om de achterstand goed te maken. Na de 4-4 werd er om en om gescoord. Net voor rust maakte Rowan Hofstra er met een afstander 7-7 van.

SIOS kwam goed de kleedkamer uit. Patrick Molenman maakte snel de 8-7. Vanaf 8-8 nam de thuisploeg de touwtjes in handen. SIOS scoorde drie doelpunten op rij, waarvan twee van aanvoerster Anique Steenbergen. Van 11-10 werd het 17-11. Daarmee was de wedstrijd beslist.