Silvan ten Cate ziet in SV Oosterwolde toekomstig eersteklasser

In Oosterwolde waren jarenlang twee voetbalclubs actief: op zaterdag De Griffioen en op zondag DIO Oosterwolde. De laatste jaren was er al veelvuldig sprake van een fusie omdat dat noodzakelijk bleek. De grootste reden ervan ligt hem in het feit dat het aantal jeugdleden en -teams bij beide verenigingen afnam.

Een fusie zou dan een welkome oplossing zijn en dus spraken de besturen van beide clubs erover. Van het een kwam het ander en met ingang van het nieuwe seizoen is er nog één vereniging in het dorp: SV Oosterwolde.

Het is nu een heel grote club die jaren vooruit kan. Natuurlijk zal het even wennen zijn om een geheel van beide clubs te maken, maar volgens Silvan ten Cate komt dat allemaal wel goed. Hij is dan wel geen kind van de club, hij speelde de voorbije jaren bij De Griffioen en heeft er mooie tijden beleefd. “Het is goed dat de fusie heeft plaatsgevonden. Nu kunnen we samen verder en is er één

sterk team ontstaan dat mee kan doen in de top van de tweede klasse. Daarvan ben ik overtuigd. Als wij hard werken en goed voetballen dan moet dat goed komen.”

Ten Cate speelde vroeger bij clubs als Stânfries en JV Oostenburg en speelde later voor Smilde’94. De laatste drie seizoenen is hij in Oosterwolde actief. Hij heeft het er naar zijn zin en zal ook bij SV Oosterwolde willen vlammen. De Griffioen speelde al in de tweede klasse en deed het daarin niet slecht. Met de fusieclub wil hij het nóg beter doen. “In de eerste klasse voetballen met SV Oosterwolde. Met de goede mix van spelers die we hebben moet dat kunnen. We moeten zorgen dat we een van de beste clubs hier in de regio worden. Dat zou geweldig zijn.”