‘Donkerbroek kan stabiele vierdeklasser worden’

SV Donkerbroek heeft het laatste decennium een abonnement op het verwisselen van de zondag vierde met de zondag vijfde klasse. Het idee van te klein voor het tafellaken en te groot voor het servies is er wat er geldt. Gevolg ervan: vier promoties in tien jaar tijd en twee kampioenschappen en dus is er regelmatig een feestje gevierd.

 Het afgelopen seizoen ging met plek negen in de vierde klasse heel aardig, nadat het seizoen ervoor de titel in 5A werd gepakt. Berthold Klooster is een echte Donkerbroekster en speelt al een aantal jaren in het eerste. Hij wil met zijn club graag een stabiele vierdeklasser worden. Zijn club is hard op weg.

Voetballend gaat het heel aardig met SV Donkerbroek, maar de punten kwamen vorig seizoen eigenlijk te laat. “We maakten de kansen gewoon niet af. De eerste overwinning was tegen RKO en daarna combineerden we prima voetbal met punten en waren we dicht bij de tweede periode, maar helaas door het coronavirus werd alles stopgezet. We hadden een goede kans gehad om de periode te pakken. We zijn echt gegroeid en benutten later de kansen wél. We zijn een hecht team en dat is ook nodig willen we een stabiele vierdeklasser worden.”

Voor komend seizoen is het voornaamste doel echter handhaving al denkt Klooster dat er wel meer in zit. “Ik denk dat we met dit team zeker in de middenmoot mee kunnen draaien. De selectie is breder geworden doordat er een aantal jongens uit de jeugd zijn bijgekomen. De concurrentie doet ons goed en zo tillen we elkaar naar een hoger niveau.  Het zal mooi zijn als we dit seizoen vanaf het begin de punten pakken en niet weer veel wedstrijden moeten wachten tot het eerste punt binnen is.  Gelukkig zijn we een team dat vertrouwen blijft houden.’