‘FC Fochteloo neemt belangrijke plek in dorp in’

FC Fochteloo is een kleine, maar heel warme club. Al vele jaren wordt er in de laagste klasse in het zondagvoetbal gepeeld, maar is het plezier er bij zowel het bestuur, de supporters en de spelers niet minder om. Tóch zouden ze heel graag eens in de vierde klasse willen spelen.

Bestuurlijk is de club prima vertegenwoordigd, maar net als bij veel andere (kleine) clubs daalt het ledenaantal. Het voornaamste voor FC Fochteloo is dan ook dat de club blijft bestaan.

Torsten Willemse is al een paar jaar bestuurslid en is sinds het afgelopen najaar voorzitter van de club. Dat doet hij met veel plezier, ook tijdens de periode ervoor toen hij ad interim voorzitter was. “Ze vroegen me of ik voorzitter wilde worden. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. FC Fochteloo is een vereniging die een belangrijke plek in het dorp inneemt. Er is dan ook een grote mate van betrokkenheid en er wordt veel georganiseerd.”

Sportief gezien gaat het met het vlaggenschip van de vereniging nog niet geheel naar wens, maar dat kan de preses wel verklaren. “Er waren veel blessures en dus kon er niet altijd in de sterkste samenstelling worden gespeeld.” Met betrekking tot het komend seizoen is hij hoopvol gestemd. “Komend seizoen zien we met vertrouwen tegemoet. Onze vereniging wil graag een springplank zijn voor nieuwe spelers en trainers. Het team is versterkt met een aantal nieuwe spelers en we hebben een nieuwe trainer gevonden in de persoon van Gert Jan Koops. Dit is Gert Jan’s eerste klus als hoofdtrainer, maar hij heeft al een aantal jaren ervaring als trainer binnen jeugd- en seniorenelftallen. Daarnaast zijn we erg blij met deze trainer, omdat hij voldoet aan onze wensen, hij de regio goed kent en hij een goede visie heeft op voetbal.”