Voorzitter Erik Oosterhof van SJO Vidosa kijkt uit naar mooie toekomst

SJO Vidosa is een samenwerkingsverband op het gebied van jeugdvoetbal tussen vier verenigingen: Olyphia, Oosterstreek, Sport Vereent en Zandhuizen. Het is de nieuwe naam van het samenwerkingsverband; voorgaande jaren speelde de jeugd uit de dorpen samen onder de naam SJO Stellingwerven.

Door Gerry Grave

Er is bij veel verenigingen een grote terugloop qua jeugdleden en dus besloten de besturen van de verenigingen met elkaar in gesprek te gaan om te gaan praten over een samenwerking. Die ontstond vrij snel en Erik Oosterhof werd voorzitter.

Oosterhof is tevreden, want tot nu toe gaat het prima. Toch kwam er veel bij kijken om alles in goede banen te leiden: inschrijven bij de KNVB, de teamindelingen, het regelen van tenues, het aanstellen van trainers eb leiders enz. “Na veel zoekwerk lukte het om alles rond te krijgen.  We konden dertien teams inschrijven. Voor alle verenigingen een heerlijk gevoel. Het seizoen 2019-2020 startte met een kennismakingstoernooi in Oosterstreek. Daar spatte het enthousiasme er al af. De jeugd was blij weer met leeftijdsgenoten en klasgenoten in hun leeftijdscategorie te kunnen voetballen. In het najaar konden we in het jonge begin van de SJO al een aantal kampioenschappen bijschrijven.”

Het gaat dus prima met de samenwerking tussen de vier ploegen. Oosterhof kijkt ook naar de toekomst en is vooral blij dat er jeugdvoetbal kan worden gewaarborgd. De naam SJO Vidosa is met ingang van dit seizoen de nieuwe naam en er zal in het zwart en geel worden gevoetbald. “Rest mij nog om alle pioniers van de SJO te bedanken voor hun positieve energie; als Commissielid, TC-lid, als trainer/leider en sponsor en vrijwilliger. We gaan uit van een toekomst waarin Vidosa in West- en Ooststellingwerf een zeer duidelijke rol gaat spelen voor het jeugdvoetbal en wie weet wat de toekomst nog meer zal brengen.”