Griepprik ophalen in sporthal

Noordwolde – Bewoners uit Noordwolde en omgeving die dit jaar een griepprik krijgen, kunnen begin november in sporthal De Duker terecht. Normaliter wordt de griepprik in gezondheidscentrum De Wissel gegeven.

Door het coronavirus wordt er in De Wissel geen bloedafname gedaan. Ook voor het geven van de bloedprik is het gezondheidscentrum in deze tijden van het virus geen geschikte locatie. Daarom is gekozen voor sporthal De Duker. Er wordt geprikt op 2 en 3 november. Het huisartsen Laboratorium Friesland (HAL) neemt sinds vorige week bloed af in ‘t Buurthuus in Noordwolde. Tot die tijd moesten patiënten naar Heerenveen om bloed te prikken.

Patiënten kunnen in ’t Buurthuus alleen op afspraak terecht. Dit om wachtrijen en volle wachtkamers te voorkomen en om de patiëntveiligheid te kunnen garanderen. Een afspraak kan eenvoudig gemaakt worden via de websites van HAL Friesland en/of Certe. Patiënten met corona-gerelateerde klachten (hoesten, niezen, koorts en/of benauwdheid) wordt gevraagd de locatie niet te bezoeken. Ook is het de bedoeling, als het kan, alleen te komen.