Einde van herberg Witte Paarden nadert

Witte Paarden - De slopershamer komt binnenkort om korte metten te maken met de voormalige herberg Witte Paarden. Daarmee komt er een einde aan het karakteristieke pand met een rijke geschiedenis. De naam van het café, dat in 1910 werd gebouwd, kwam uit de tijd dat paard en wagen het belangrijkste vervoersmiddel was.

In het café werden allerlei feesten georganiseerd zoals; bruiloften en andere feesten en partijen. Vele bekende artiesten traden hier op. Hier kwam de klad in en daarna zijn er verschillende uitbaters geweest. Sommigen probeerden het als muziekcafé voort te zetten, maar strandden. Er zijn ook niet-legale activiteiten geweest, zoals een illegaal casino, waar de politie een inval deed. Of een hennepkwekerij in 2013, die door de politie werd ontmanteld. Succesvoller was De Wok van Witte Paarden, die hier zo’n tien jaar was gevestigd.

De herberg en de buurtschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het prominente gebouw heeft ook een emotionele waarde bij de inwoners, want het buurtschap heeft zijn naam te danken aan het voormalige café. Echter, het stond al enkele jaren leeg en verpaupering sloeg toe.

Op de plek komen vijf nieuwe woningen, die allemaal zijn verkocht.