Drie clubs nog foutloos in bekertoernooi

Oldeholtpade - Op de tweede speldag van het noordelijke KNVB bekertoernooi waren er zeges voor Oldeholtpade, FC Wolvega, Trinitas en De Blesse. Olyphia, Zandhuizen, VWC en Oosterstreek gingen onderuit.

Oldeholtpade won ook zijn tweede bekerwedstrijd met ruime cijfers. Na de 7-0 zege van vorige week op De Wilper Boys werd zondag Nieuweschoot met 7-1 geklopt. De wedstrijd stond ook in het teken van het weerzien met Jelmer Dijkstra, die zijn hele voetballeven bij Oldeholtpade speelde, maar dit seizoen uitkomt voor Nieuweschoot.

Oldeholtpade speelde een uitstekende eerste helft, waarin het Nieuweschoot alle hoeken van het veld liet zien. Marius de Vries (2x), Hilco Krikke (2x) en Mark de Vries zorgden voor een 5-0 ruststand.

In de tweede helft ontbrak het echte vuur. Voor Oldeholtpade scoorden Mark de Vries en JO19-speler Wesley Zondergeld, die 20 seconden na zijn invalbeurt het net vond. Voor Nieuweschoot maakte Jelmer Dijkstra de eretreffer vanaf de strafschopstip.

FC Wolvega haalde uit de eerste twee bekerduels vier punten. Na een 2-0 achterstand bij rust werd met 2-3 gewonnen bij DESZ. De bezoekers kwamen na vijftig minuten via Joris Kramer dichterbij. David Micitis maakte een kwartier voor tijd gelijk en in blessuretijd maakte Jakko Veenstra de winnende.

Trinitas versloeg Renado met 3-0, dezelfde cijfers als waarmee Olyphia vorige week werd geklopt. Mark Platje (2x) en Matthijs de Jonge waren de doelpuntenmakers. Olyphia verloor voor de tweede keer op rij met 3-0, nu van Read Swart.

De Blesse heeft na twee bekerwedstrijden een doelsaldo van 17-1. Na de 9-1 zege op Langezwaag werd op eigen veld Tijnje met 8-0 weggespeeld. Net als vorige week scoorde Yannick Kemerink vier keer. Daarnaast waren Joey Bakker, Klaas Oenema (2x) en Ramon Kemerink trefzeker.

Oosterstreek ging op bezoek bij Steenwijk met 2-0 onderuit. In dezelfde groep was Zandhuizen duidelijk niet opgewassen tegen Steenwijkerwold: 2-7. Wilco Boers en Alfo Flobbe scoorden voor de thuisploeg.

VWC had niets in te brengen bij Akkrum (9-1). Nees Weegerink nam het enige doelpunt van de gasten voor de rekening.