Korfbalclub De Hoeve wisselt van hoofdsponsor

De Hoeve - Hoofdsponsor Due Amici stopt bij KC De Hoeve. Het fitnesscentrum uit Wolvega verbond eind 2017 de naam aan de eerste selectie van de club, die het komend seizoen uitkomt in de eerste klasse.

Een paar maanden geleden kwamen volgens bestuurslid Wim Logtenberg bepaalde dingen naar voren in een periode dat de fitnessbranche in zwaar weer was beland door de corona-crisis. Overigens wil het bedrijf zelf niet bevestigen dat er financiële problemen zijn. Een verklaring voor het stopzetten van de sponsorovereenkomst wil eigenaar Floris Beentjes desgevraagd ook niet geven.

Aanvullend steunpakket

Volgens Due Amici was het in mei al mogelijk om de 1,5 meter afstand te houden. Maar het sportcentrum moest toch vol onbegrip tot 1 juli wachten. De fitnessbranche heeft een aanvullend steunpakket van 140 miljoen euro nodig om de coronacrisis te overleven, zo bleek eerder deze maand. Zonder dit steunpakket verwacht één op de zeven clubs voor het einde van het jaar failliet te gaan.

Tissink Specialistische Afdichtingen BV

Achter de schermen was het bestuur van De Hoeve dus druk bezig een nieuwe hoofdsponsor binnen te halen. En dat is opvallend snel gelukt. Tissink Specialistische Afdichtingen BV was al bordsponsor en shirtsponsor bij diverse teams. Het bedrijf was bereid onder dezelfde financiële voorwaarden Due Amici op te volgen. De overeenkomst is eerst voor twee jaar. Hoevenaar Aron Tissink is actief met dak- en vloerafdichtingen. In 2016 ging het bedrijf van De Hoeve naar een bedrijfverzamelgebouw in Wolvega en heeft sinds enkele jaren ook een dependance in Den Haag.

Thuiswedstrijd

Zaterdag start De Hoeve de competitie om 17.00 uur met een thuiswedstrijd tegen de combivereniging Quick'21/V&V (Oudega/Garijp). De nieuwe sponsorkleding wordt gepresenteerd bij de thuiswedstrijd op 19 september tegen Spirit uit Voorthuizen.