‘Het wordt geen gemakkelijk seizoen voor SCO’

Oldeholtpade - Voor de korfballers gaat de veldcompetitie dit weekend van start. SCO/Motip Dupli begint de competitie zaterdag in eigen huis tegen DSC uit Eindhoven.

De ploeg van het trainersduo Hillebrand Diever/Arjan Kreeft komt gewoon uit in de Hoofdklasse, omdat er door het coronavirus op het veld geen promotie en degradatie was. In de zaal verloor SCO op doelsaldo zijn plek op dit niveau, waardoor de blauwhemden straks in de Overgangsklasse acteren.

Mutaties

‘Het wordt geen gemakkelijk seizoen‘, zegt hoofdtrainer Hillebrand Diever. Hij refereert daarbij aan de nodige mutaties binnen de selectie door onder meer het vertrek van Kim van Dalen en Melvin Frieswijk (DOS’46) en Annick Koning (LDODK), naast een aantal zwangerschappen en blessures. Het gevolg is dat SCO schotkracht en ervaring inleverde en dat een aantal jonge junioren dames vervroegd naar de selectie zijn overgehaald.

Teamgeest

Diever: ‘Komend seizoen wordt dan ook echt gezien als een jaar om individueel en als groep weer te groeien en stappen te zetten. Teamgeest, plezier, bewustwording, communicatie en fitheid zijn in dat proces een aantal sleutelwoorden.’

Accent ligt op de zaal

Met de start van de voorbereiding in juni en de inbreng van conditietrainer Bouke Wortman hoopt SCO een aantal stappen te zetten richting de zaal, waarop dit seizoen ook het accent ligt. Belangrijk is wel dat de ploeg verschoond blijft van blessures vanwege de smalle selectie en de verwachte terugkeer van de in mei aan zijn knie geopereerde Henk Jan Bakker.