Overpeinzing.
Door de Stellingwerver kerkgemeenschap

Ingeklikt

Ik ben een groot liefhebber van fietsen, het liefst fiets ik op de racefiets en ik laat me daar af en toe in begeleiden door de Wielrenschool van Harmen Scholtalbers. Daar leer ik de kneepjes van het wielrennen.

Pas was zo’n moment en ik vertelde hem dat ik mijn klikpedalen had verwisseld voor stevige gewone fietspedalen. Dit omdat ik bang was om te vallen. Maar hij zei dat ik dat niet moest doen. Ik ga je leren te vertrouwen en samen hebben we rondjes gereden op het parkeerterrein. Niet kijken naar mijn fiets maar kijkend naar waar ik naar toe wilde.

Zo draaide ik rondje na rondje, links, rechts het maakte niet uit. De fiets moest het werk doen. Thuisgekomen de stevige pedalen weer gewisseld voor de smalle klikpedalen en weer vol goede moed op de fiets gestapt. Al fietsend dacht ik “zo is het ook met geloven”. Je “klikt in” bij God en gaat met Hem op weg. Zijn Geest mag in en door mij, in en door u zijn werk doen. Wij mogen meewerken aan Gods plan voor deze wereld. Op de wielrenschool noemen ze dat #blijven trappen. Want blijven trappen maakt dat je steviger op je fiets zit en je fiets het werk kunt laten doen. En zo is het ook met geloven; blijven gaan, ook al twijfel je soms. Vraag je je soms af waar God te vinden is, twijfel je of het goed zal komen. Ook al heb je soms heel veel vragen over hoe je dingen zou moeten doen, vertrouw op God, leg je handen vol vertrouwen in zijn handen en Zijn Geest mag in en door ons werken. Dat heeft fietsen mij laten zien, want opnieuw ingeklikt zat ik vol vertrouwen op mijn fiets. En zo mag het ook bij God zijn als ik vol vertrouwen op weg ben met God, als ik bij Hem ingeklikt ben.

Daarmee zijn zeker niet al de vragen, die je soms hebt, opgelost, nee er zullen altijd bergen en dalen zijn maar Hij fietst met je mee door het leven. Altijd en overal mogen wij gaan met Hem.

Lidy Langendijk,  HH Petrus en Paulusparochie