Fietspad langs Linde wordt spoedig aangepakt

Peperga – Als alles meezit kan er medio 2021 weer worden gefietst op het vernieuwde fietspad vanaf de Domeinenweg in Peperga tot de Kontermansbrug in De Hoeve.

Er is inmiddels een vergunning verleend voor het vernieuwen van het fietspad, het aanleggen van drie meanders langs de Linde en de aanleg van twee instapplaatsen voor kano’s. Als de procedures op tijd verlopen, kan in november worden gestart met de werkzaamheden. Wegens de zeer slecht staat van het huidige fietspad is het deel vanaf de Kontermansbrug tot de Hemweg afgesloten.

“Gestreefd werd om deze werkzaamheden tegelijk uit te voeren, maar de gemeente wil graag eerst het fietspad zo spoedig mogelijk aanleggen”, aldus Egbert Smit, projectleider bij de provincie Fryslân en secretaris van de Gebiedscommissie Beekdal Linde. De aanbesteding is bijna rond.

Op het einde van de Hemweg in Steggerda komt een verharding langs de Linde, waar vanaf gevist kan worden. Tevens wordt dit gedeelte gebruikt voor de opslag van het maaisel uit de Linde. Volgende jaar kunnen de overige werkzaamheden van dit omvangrijke project worden gestart.