OverdehegPOP maakt er het beste van

Oosterstreek - Met een muziekterras anticipeerde OverdehegPOP vrijdag en zaterdag op het ‘huidige’ normaal. Het coronaproof concert trok de beide avonden veel publiek.

De publieke opkomst geeft aan dat er is voorzien in een behoefte. Alle muziek werd akoestisch ten gehore gebracht, versterkt tot een maximum volume van 80 decibel zodat de bezoekers zonder stemverheffing met elkaar konden praten. De geluidstechnici slaagden erin een warm, en dekkend geluid vol dynamiek over het terras te leggen.

CaveCanem

De aftrap op een uitverkocht terras was voor CaveCanem, een voormalige metalband. De bandleden hebben uitgevonden dat het akoestisch brengen van rocknummers (van jaren ‘50 tot heden) een bredere publieke belangstelling trekt. Zij speelden hun covers in het voorprogramma en pauze van Bokkers & Keizer.

Boerenrock

Ook voor de inwendige mens was verzorgd. Bezoekers werden aan tafel bediend met een hapje en een drankje. Na een korte line check knalden Bokkers & Keizer er gelijk in. Ze namen het publiek voor zich in met hun boerenrock uit het repertoire van Bokkers, Normaal, en de Jovinks.

Opmerkelijk was het plezier wat deze twee muzikanten ook zelf aan hun optreden beleven. Hun liedjes, doorspekt met humor en realiteit, werden afgewisseld met droge lachwekkende opmerkingen. Het werd een geslaagde vrijdagavond.

Drie sets

De zaterdagavond werd gedragen door duo Bakker & Niehaus die liefst drie sets speelden. In de pauzes werden ze afgewisseld door Nona en Daniël Oostra.

Bakker & Niehaus nam het terras mee langs verschillende muziekstijlen. Tijdens de eerste afwisseling was het de beurt aan Nona, aanstormend Edison genomineerd Nederlands talent. De bezoekers vonden het indrukwekkend en bijzonder haar te live te zien en horen op het terras in Oosterstreek. Na de tweede set van Bakker & Niehaus was het de beurt aan Daniël Oostra die het publiek op gepaste wijze bij zijn optreden betrok. Coronaregelgeving respecterend werd dit een mooi samenspel met het publiek.

‘Two guys playing a full band’

In de laatste set brachten Bakker&Niehaus een primeur. Er werden krukjes en extra voetpedalen op het podium bijgezet. Voor het eerst werd het concept ‘two guys playing a full band’ ten gehore gebracht. Daarmee overtuigden Pieter Bakker en Sander Niehaus het terras van hun muzikale kwaliteiten.

‘Wervelende afsluiting’

‘Het werd een wervelende afsluiting van een geslaagd Overdeheg muziekterras, tijdens dit huidige normaal. Van het nieuwe normaal willen wij absoluut niet spreken’, zegt Annemiek Hessels names het bestuur. Overtuigd van het feit dat er ooit weer een normale OverdehegPOP georganiseerd kan worden.