Bedrijfsbusje botst op vrachtwagen op A32 bij Steenwijk

Steenwijk - Op de A32 ter hoogte van Steenwijk heeft maandagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een bedrijfsbusje.

Een vrachtwagenchauffeur die het ongeval zag gebeuren zette zijn vrachtwagen voor het ongeval zodat er erger werd voorkomen. Hulde voor de chauffeur van transportbedrijf Giesing en zn', aldus politievrouw Hilda van der Walle op social media. Zij noemt hem een 'held op de weg'. Door zijn alerte optreden werd erger voorkomen. Hij zette zijn vrachtwagen voor het busje op de A32. Daarmee voorkwam hij erger.'

Geen gewonden

De hulpdiensten werden met spoed opgeroepen, maar niemand raakte gewond door het ongeval. De chauffeur van het bedrijfsbusje is nagekeken door het ambulancepersoneel maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

Het verkeer richting Friesland werd tijdelijk omgeleid over de vluchtstrook. Een berger heeft het bedrijfsbusje geborgen.

De vrachtwagenchauffeur van Giesing en Zn. Transport uit Sint Annaparochie zag het ongeluk gebeuren en kwam meteen in actie. Hij zette zijn vrachtwagen schuin op de snelweg, waardoor de weg werd geblokkeerd. Dirk Giesing, eigenaar van het bedrijf, is trots op zijn werknemer. Hij sprak hem vlak na het ongeluk.

,,Ik ben zeker trots", laat hij weten. ,,Hij moest snel schakelen en heeft de goede keuzes gemaakt. Het is heel goed wat hij heeft gedaan. Hij heeft de alarmdiensten gebeld, zichzelf in veiligheid gebracht en de andere chauffeur geholpen. Hij heeft precies gedaan wat hij moest doen.”

De bestuurder van het busje is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het verkeer richting Friesland werd tijdelijk omgeleid via de vluchtstrook. Het bedrijfsbusje is door een bergingsbedrijf weggesleept.  De vrachtwagen had amper schade en de chauffeur kon zelf verder rijden.