Herinneringen ophalen in de ‘Vlechtexpres’

Noordwolde/Heerenveen – De ‘Vlechtexpres’ had bijzondere gasten. Een echtpaar was 60 jaar getrouwd en vierde dat niet geheel toevallig in Noordwolde.

Eerste zoen

Frank Schaafsma is geboren aan de Keiweg in Wolvega en Suze Nieuwenhuizen aan de Oostvierdeparten in Noordwolde. In dat dorp groeide Suze Nieuwenhuizen op in een woning in de Van der Tuukstraat. Het stel leerde elkaar bovendien in Noordwolde kennen. De eerste zoen was eind jaren vijftig na een dansavond, achter het voormalige tramstation. En dus kwamen tijdens de tocht in de ‘Vlechtexpres’ door de omgeving veel herinneringen boven. Bijvoorbeeld tijdens het bezoek aan het oude natuurbad aan de Jokweg. De twee uur durende tocht was het hoogtepunt van de feestdag. Het echtpaar van 84 en 81 jaar woont in goede gezondheid in Heerenveen.

Extra avondrit

De ‘Vlechtexpres’ mag zich toch al in veel belangstelling verheugen. De laatste weken is de rondrit een groot succes en is ook steeds volledig volgeboekt. Er is zelfs een extra avondrit georganiseerd. Deze week rijdt de ‘Vlechtexpres’ dit seizoen voor het laatst. Drie bedrijven trokken deze zomer die kar: Bea Raggers van de Buytenplaets, Theo Sinnige van Het Bosmeer en Jeanet Wind en Geert Popkema van Fietsplus Noordwolde. De doelstelling is om het toerisme in Noordwolde beter op de kaart te zetten. Een gids vertelt onderweg over de geschiedenis van Noordwolde in het algemeen en van de vlechtindustrie in het bijzonder.