Wolvega maakt zich op voor NK inlineskaten

Wolvega - In Wolvega en Heerenveen wordt alles in gereedheid gebracht voor het NK inlineskaten op de baan en op de weg. Het Nederlands kampioenschap is van vrijdag 21 t/m zondag 23 augustus.

Voor het NK in Wolvega en Heerenveen werkt de KNSB nauw samen met de IJs- en Skeelerclub Lindenoord. Alle baanwedstrijden worden vrijdag en zaterdag verreden op de overdekte piste (200 meter) van Sportstad Heerenveen. Zondag zijn de baanwedstrijden op het asfaltparkoers (400 meter) van Lindenoord in Wolvega.

Programma

Zowel junioren als senioren komen op het NK in actie. Het programma is vrijdag van 12.00 tot 19.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 19.30 en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. De onderdelen die worden afgewerkt zijn op de piste: 200 meter, 500 meter, 1000 meter, puntenkoers, afvalkoers en aflossing. Op de weg strijden de inlineskaters om de titels op de one lap (1 ronde) en puntenkoers.

Toppers

Alle toppers uit het skeelerpeloton verschijnen aan de start. Het NK is een van de twee hoogtepunten in het vanwege corona sterk ingekorte seizoen. Konden de schaatsers het seizoen 2019 – 2020 vrijwel geheel afmaken, voor de inlineskaters zette het coronavirus een stevige streep door de wedstrijdkalender. Toen het kabinet wedstrijdsport weer toestond, stelde de KNSB spoedig een alternatieve lijst met wedstrijden samen, waarvan de eerste op 31 juli verreden werd.

Geen toeschouwers

Vanwege de coronamaatregelen kan de KNSB, buiten een beperkt aantal begeleiders van deelnemende sporters, geen toeschouwers toelaten bij dit NK. Bij het inlineskatecentrum in Heerenveen wordt vrijdag en zaterdag een groot videoscherm neergezet voor belangstellenden die niet naar binnen kunnen.